Stödfest för VioMe

12745833_1075204719198783_7581796461279867304_n

Kampen går vidare för arbetarna vid den ockuperade fabriken VioMe i Thessaloniki. Under fjolåret lyckades de vid två tillfällen i rad avvärja konkursförvaltarnas planer på att auktionera ut fabriksmarken. Under det här året är ytterligare en auktion tänkt att äga rum. Ifall även denna skulle ställas in, eller i brist på intresserade köpare, kommer det krävas ytterligare ett domstolsbeslut för att sänka utropspriset. En sådan utveckling skulle fördröja likvidationsprocessen och ge arbetarna tid att utveckla sin kamp för övertagande av fabriken.

VioMe-arbetarnas kamp sträcker sig utanför den egna fabrikens väggar. Den är en organisk del av de sociala rörelser som kämpar mot regeringens och trojkans åtstramningspolitk. De senaste månaderna har man dessutom gjort om ett av fabrikslagren till lagrings- och distributionslokal för kläder, barnmat, hygienartiklar etc. som samlats in av solidaritetskollektiv runt om i landet för att fraktas till gränsen mot Makedonien, där en humanitär kris av stora mått utspelar sig.

Vi inom Föreningen Greklandsolidaritet ställer oss bakom deras krav. Det uppmanar vi er andra att också göra. Därför kommer vi donera intäkterna från kvällens festligheter till deras kamp.

Fredag 11 mars kl.18.00-22.00, Syndikalistiskt Forum (Övre Husargatan 27)

Arr. Föreningen Greklandsolidaritet