Offentligt möte: Motståndet vid makten

Offentligt möte: Motståndet vid makten – Att bekämpa nyliberalism

Podemos till Göteborg:

Den nyliberala politik med nedskärningar, privatiseringar och avregleringar som ligger till grunden för EU har från första början mött motstånd över hela Europa. Här och var har folkrörelser lyckats slå tillbaka angreppen, men de drivs ändå vidare. Efter krisen 2008 har motståndet fött nya politiska rörelser som Syriza, Podemos och Jeremy Corbyns omskapade Labour. För första gången blev det tänkbart med regeringar som bryter med EU:s högerpolitik. Syriza misslyckande var ett allvarligt bakslag. Vad krävs för att en regering ska kunna bryta nyliberalismens grepp i dagens Europa?

Alex Merlo arbetar som assistent åt Miguel Urbán, EU-parlamentariker för Podemos, och är även med i Socialistiska Partiets systerorganisation, Anticapitalistas, som var med och grundade Podemos.
Alex Merlo kommer att tala om möjligheter och risker med att ett parti som kommer ur det folkliga motståndet hamnar vid makten. Hur går det att föra en radikal arbetarpolitik mot EU:s institutioner och kapitalets väldiga makt genom att bli vald till parlament och lokala församlingar?

Arrangemanget kommer uppdateras efter hand.

Fika & bokbord

Arr. Socialistiska Partiet

Torsdag 16 november kl.18.30, Viktoriahuset, Linnégatan 21

1 tanke kring ”Offentligt möte: Motståndet vid makten

  1. Pingback: Motståndet vid makten – att bekämpa nyliberalism | Svensson

Kommentarer är stängda.