Cykeldemonstrationen 2014

För femte året i rad att anordnas en klimatdemonstration på cykel! Demonstrationen kommer i år ske lördagen den 13 september, dagen före de allmänna valen samt folkomröstningen om trängselskatten i Göteborg.

Vi kommer cykla genom centrala stan och demonstrationsvägen går från Järntorget via Haga Nygata och Vallgatan till Kungsportsplatsen med mål Bältesspännarparken. Vi cyklar i år endast under parollen “TRÄNGSELSKATT FÖR VÅRT KLIMAT” eftersom frågan är högaktuell i och med folkomröstningen och många klimatpolitiska idéer ryms under den parollen.

Även i år kommer delar av balkanbandet ” Halkan Balkan” spela på cykelkärror i demonstationståget!

På kvällen kommer vi i samarbete med kulturföreningen Prins Viktor anordna en efterfest! Brigaden och Järnnätterna kommer spela och festen pågår mellan 20-03.

affischen 2014

Gå även med i vår facebookgrupp:
https://www.facebook.com/groups/cykeldemogbg/?fref=ts

Arrangörer för demonstrationen:
Fältbiologerna, Grön Ungdom, Gröna Studenter, Göteborgs miljögrupp/Jordens Vänner, Göteborgs mångkulturella trafiksäkerhetsförening, JAK Medlemsbank, Miljöpartiet, Naturskyddsföreningen, JA till trängselskatt i Göteborg, Omställning Göteborg, Socialdemokraterna, Socialistiska Partiet, SSU, Vänsterpartiet

Vi ses den 13 september!

www.cykeldemonstrationen.se