För demokrati på arbetsplatsen

Demonstration 21 maj kl. 17.00 Partille Kyrktorget

Den 21:a maj, 18:30, ska kommunfullmäktige i Partille sammanträda. Atbin och Iraj, två anställda på ett kommunalt LSS-boende, har varit avstända i över två månader. De hotas nu med sparken för att de har tackat nej till omplacering!

De blev avstängda efter ett kritiskt brev till politiker och chefer och förhandlingsdokument visar nu att kommunen vill bli av med dem för att de har sagt ifrån missförhållanden.

Chefer har gått ihop för att dölja dessa missförhållanden och politikerna har visat att de ställer sig bakom dessa chefers skamliga agerande. Nu kräver vi ett stopp för korruptionen i kommunen, vi vill ha en oberoende utredning! Demokrati på arbetsplatsen och att Atbin och Iraj går tillbaka till sina jobb!

På senaste kommunfullmäktigemöte försökte Atbins och Irajs kollegor ställa frågor till politikerna och uttryckte en oro för yttrandefriheten och arbetsmiljön i Partille. Men istället för att svara på frågorna från de kommunalt anställda, slängde politikerna ut de kritiska rösterna och tillkallade polis. Nu ska vi ge de möjligheten att svara på våra frågor innan kommunfullmäktigemötet. Vi kallar nu till vår tredje demonstration och hoppas att många vill stödja oss.

Vi kräver demokrati – på arbetsplatser!
Atbin & Iraj tillbaka till sina jobb!
Chefernas avgång!
En utredning av Partille Kommuns korrupta personalpolitik!

-Bryt tystnaden!
//Stödgruppen för Atbin och Iraj