Agera mot katastrofbudgeten

AGERA MOT KATASTROFBUDGETEN – ONSDAG DEN 19 DECEMBER PÅ GUSTAV ADOLFS TORG!
Sveriges nya budget är en katastrof för oss vanliga människor i hela landet. Den hotar bl.a. välfärden, klimatet, antirasismen, jämställdheten och kulturen.
Trots den akuta klimatkrisen slaktas miljösatsningar med 2 miljarder kronor. Trots det akuta samhällsproblemet med mäns våld mot kvinnor läggs Jämställdhetsmyndigheten i Angered ned. Trots att klyftorna i Sverige ökar snabbast i hela EU kommer de rika bli allt rikare genom skattesänkningar på bekostnad av vår välfärd. Trots att kultur påverkar bl.a. psykisk hälsa och välbefinnande minskas kulturstödet drastiskt.

Denna katastrofbudget röstades igenom onsdagen den 12 december av M, KD och SD, och accepterades av C och L. För första gången i Sveriges historia ges avgörande inflytande över statsbudgeten till ett parti med rötter i nazismen.

Vi vägrar acceptera det. Nu på onsdag agerar vi mot katastrofbudgeten i en manifestation. Nästa regering måste stå upp för välfärden, miljön, rättvisan och stoppa de katastrofala nedskärningarna – så långt det är möjligt redan i sin vårbudget. SD:s inflytande måste stoppas.

Vi håller ihop för ett Sverige och ett Göteborg för alla!
Agera Göteborg är ett partipolitisk och religiöst oberoende nätverk som verkar mot rasism och för ett Göteborg för alla, på lika villkor. Alla som håller med oss om ovanstående är välkomna att delta.

TID OCH PLATS:
Samling kl. 17.30 på Gustav Adolfs torg onsdag den 19 december. Sprid gärna informationen! Bjud in dina vänner, dela eventet och delta på onsdag! #katastrofbudgeten #ageragöteborg
Manifestationen genomförs förutsatt att tillstånd beviljas.

HUR KAN JAG HJÄLPA TILL?
Alla kan stötta genom att sprida eventet och bjuda in sina vänner. Om du dessutom vill hjälpa till med arrangemanget – t.ex. att kontakta media, fixa fika/varm dryck till talarna, vara manifestationsvakt och fotografera under demonstrationen – skriv till Agera Göteborg på Facebook.

HUR KAN MIN ORGANISATION STÖTTA?
Alla organisationer som delar manifestationens och Agera Göteborgs syfte och värderingar är varmt välkomna att ställa sig bakom den och listas då i eventet som sympatiserande organisationer.
Om er organisation praktiskt vill hjälpa till listas ni som medarrangör. Om ni vill ställa er bakom och/eller praktiskt hjälpa till och delta kontakta Agera Göteborg på Facebook.

SYMPATISERANDE ORGANISATIONER
Följande organisationer har hittills ställt sig bakom manifestationen.

Kvinnor bygger broar
Socialarbetare för social aktion (SFSA) Göteborg
Sveriges genusforskarförbund
Skiftet
Fältbiologerna
MÄN Göteborg
Extinction rebellion Göteborg
Musiker mot rasism
Momentum Göteborg
Feministiskt Initiativ
Vänsterpartiet

Socialistiska Partiet

MEDARRANGÖRER
Följande organisationer har hittills ställt sig bakom manifestationen och deltar praktiskt.
NCDK Göteborg
We are Göteborg

AGERA GÖTEBORG!