Solidaritet med Greklands folk och Syriza!

Den 25 januari valde det grekiska folket att bryta en trend. Trenden av den nyliberala nedskärningsfront som plågat hela Europa under en mycket lång tid. I ett land där folket blivit drivna till att samla mat från soptunnor och riva ned reklamskyltar för att få brännved så har efter lång och hård kamp hoppet till att återfå människovärdet uppenbarat sig. Denna chans är idag manifesterad i det politiska partiet Syriza.

Syriza befinner sig just nu i förhandlingar med representanter för EU-trojkan. Finansminister Yanis Varoufakis driver en hård linje mot de återbetalningar på de olönsamma eller rent ut sagt skadliga lån som erbbjudits EU och helt odemokratiskt accepterats. I denna maktkamp behöver Syriza och Greklands folk vårt stöd för att visa på den väldiga handlingskraft och vilja som finns bakom deras ord.

10978641_570656909703463_8134360959422377922_n

 

Denna kamp kan komma att bli avgörande för hela Europas framtid. Vad som idag i Sverige är en futtig privatisering i offentliga sektorn kan imorgon komma att bli en utförsäljning av hela det välfärdssamhälle vi så länge slagits för om vi inte agerar nu.

Dyk upp på söndag och visa din solidaritet med Grekland – för hela det europeiska folkets skull!

Talarlista (under arbete):

Anders Svensson – före detta bosatt i Grekland och skribent för bland annat ETC och vänsterbloggen Svensson.

Gustav Bertilsson – aktivist engagerad i Blockupy-nätverket.

Fler tillkommer så småningom.

15 februari kl.15.00, Brunnsparken