Bostäder åt miljoner, inte miljonärer!

Under sommaren kommer vi låta ett antal kandidater på Socialistiska Partiets kommunalvallista presentera sig själva och vilka politiska frågor som de tycker är viktigast att kämpa för. Andra ut är Magnus Johansson som innehar plats tjugo på listan.

– Jag ställer upp som kandidat på Socialistiska Partiets kommunalvalsedel i Göteborg för att jag tycker det behövs ett radikalt socialistiskt alternativ i kamp mot nedskärningar, privatiseringar och högerpolitik. Vi ställer vårt program för en utbyggd sjukvård, skola och kollektivtrafik mot den nedskärningspolitik som S och V har genomfört i Göteborg under två decennier.

– Vi anser att kommunen och staten omedelbart måste ställa om bostadsproduktionen för att alla invånare skall kunna garanteras rätten till en bra bostad mot en rimlig hyra. En expansiv och solidarisk bostadspolitik innefattas även av nödvändiga renoveringar av miljonprogrammen i förorterna som lider av stora upprustningsbehov efter åratal av eftersatthet från den kommunala fastighetsägarna samt ett stopp för privatiseringarna av de allmännyttiga bostadsbestånden.

– Vi kräver att de miljonbelopp som har gått från hyresgästernas hyresinbetalningar rakt in i kommunens budget betalas tillbaka för nödvändigt underhåll och renoveringar. Vår solidariska satsning på ett demokratisk bostadsbestånd bör även kompletteras med statliga lågräntelån för att garantera finansieringen av de nödvändiga investeringarna.

36146_446059796877_514001877_5166020_7130298_n

Det säger Magnus Johansson, lågstadielärare i Bergsjön och ledamot i Göteborgssocialisternas avdelningsstyrelse.

– Jag har varit medlem i Socialistiska Partiet sedan slutet av 80-talet och har alltid sett vårt parti som demokratiskt socialistiskt och en nagel i ögat på det politiska etablissemanget och marknadsdiktaturskramare.

– En röst på oss förändringar givetvis väldigt lite i grunden. Men det kan vara ett första litet steg för någonting annat än politikermygel och högerpolitik. En röst på oss är en röst underifrån för en annan politik som utgår från vanliga människors vardag och självorganisering. Även om de kommunala ramarna är snäva för ett socialistiskt parti som vill arbeta för radikala förändringar så är det ändå viktigt att vara representerad där som ett språkrör för den utomparlamentariska kampen som förs exempelvis på arbetsplatser och i bostadsområden. En röst på Socialistiska Partiet i kommunalvalet är en röst för en röd offensiv politik i opposition mot en blåröd nedskärningspolitik avslutar Magnus Johansson.