Folkkampanjen för Gemensam Välfärd: Nej till vinst i välfärden!

Folkkampanj för Gemensam Välfärd/Göteborg:

Vårdpersonal talar mot nedskärningar och privatiseringar på lördag

– Vi går på knäna och våra politiker är de som äventyrar patientsäkerheten! Så säger Cie Rosenqvist, sjuksköterskan som tog initiativ till löneupproret ”Inte under 24 000” i Göteborg, om varför hon ställer upp som talare på det opinionsmöte mot nedskärningar och vinster i välfärden som Folkkampanj för Gemensam Välfärd anordnar i i Göteborg på lördag.

– Som sjuksköterska inom landstinget vill jag visa för allmänhet och kollegor att vi sjuksköterskor också har röster starka nog att höras, fortsätter Cie. Det är vår uppgift att föra ut bristerna i ljuset!

En annan röst från vården som kommer att höras på Fokkampanjens mötet är Simon Larsson, AT-läkare på Sahlgrenska:
– Jag vill dela med mig av den vardag som blir konsekvensen av att vinsterna privatiseras och förlusterna socialiseras, förklarar Simon Larsson sin uppslutning på lördagens möte.

Folkkampanjen är partiopolitiskt oberoende och har som mål att dessa krav ska stå högt på dagordningen i nästa val – och därefter:

Nej till vinst i välfärden!
Stoppa nedskärningarna!
Försvara och utveckla den gemensamma välfärden!

21 september, ett år innan nästa val, ordnar Folkkampanj för Gemensam Välfärd manifestationer i en rad städer.
I Göteborg arrangerar Folkkampanjen ett opinionsmöte på Gustav Adolfs Torg klockan 14.00 lördagen 21 september med tal, musik och underhållning. Vittnesmål från välfärdssektorn kommer att blandas med framträdanden av bland andra Claes Malmberg och Jens Lekman.