Demokrati utan gränser

27/6

Stöd till demonstranterna i Brasilien !

Ni har troligtvis hört om de protester som har pågått det senaste i många städer i Brasilien.

Den 13:e juni under en demonstration i São Paulo använde den brasilianska polisen våld mot folket och pressen utan orsak. Och detta upprepar sig nu… det kan vi inte acceptera! Vi tycker att polisen i Brasilien borde skydda dem som höjer sina röster och kämpar för att förbättra sitt samhälle. Vi är emot våldet och vi stödjer alla våra vänner och släkt som vill demonstrera fredligt.

Media har försökt att vinkla rapporteringen om demonstrationerna för att få det att verka som att det är en liten grupp våldsamma demonstranter som protesterar mot en bussavgiftshöjning med 60 öre. I själva verket är det så att händelserna runt demonstrationen mot höjd bussavgift har provocerat fram en folkrörelse i Brasilien och den sprider sig nu även bland de brassar som bor utomlands. Vi vill förbättra vårt land.

Med anledning av detta organiseras det demonstrationer och manifestationer runtom i världens storstäder för att stötta det brasilianska folket i deras kamp. Vi kommer därför att här i Göteborg att genomföra en manifestation med följande huvudparoller:

– Mot polisbrutalitet
– för en politiskt reform
– för en bättre fördelning av samhällets resurser
– för bättre välfärd
– till stöd för demonstranterna och det brasilianska folket

Vi som organiserar denna manifestation tar avstånd från allt våld i samband med demonstrationerna i Brasilien, från både demonstranter och polisens sida.

Alla är välkomna att delta i vår demonstration, oavsett medborgarskap, kön, ålder, religion eller ursprung.

Demokrati har inga gränser!

Gustav Adolfs torg, kl. 17.00