Världsmiljödagen 5 juni

Den femte juni är det dags för Världsmiljödagen och det ska vi fira med parad och en massa skoj på Botaniska Trädgården!
Vi vill uppmärksamma allt det som är bra med vårt förhållningssätt till naturen och särskilt den transformation vi står i, från det ohållbara till det hållbara. Det är mycket, mycket roliga och spännande saker som händer runt om i Göteborg med tema hållbarhet och vi vill ta dagen i ära och fira alla dessa fantastiska initiativ som varje dag gör Göteborg och världen ännu bättre.
Vi börjar med den färgglad paraden från Handelshögskolan (för tid se nedan) med tema Fjärillar och Jorden. I paraden dansar vi för minskad bilism i Göteborg samt denna fantastiska värld vi lever i. Kom gärna utklädd med fjärilar i åtanke!
Paraden fortsätter sedan till Botaniska Trädgården som står värd för en mängd aktiviteter. Det kommer att finnas picknick, konsert, workshops, tipspromenad, trädkramarceremonier, dramatiserade vandringar med tema Nordisk Natur och mycket mer!

Så ta med barnen, mammorna och papporna, tanterna och gubborna och fira vilken fantastisk värld vi har att ta hand om och förhålla oss till!
16.30 Parad
Samling Handelshögskolan, Paradstart 17.00
Botaniska (mer exakta tider kommer, håll i hattarna!):
17.00 Picknick
– Tipspromenad
– Dramatiserad vandring med Nordisk Natur som tema
– Trädkramarceremoni
– Workshops om gruvindustrin i Sverige
– Klimatcoaching
– Konsert
Arrangörer: Omställning Sverige, Studiefrämjandet, Jordens Vänner, konstnär Marie Wallin, Fältbiologerna, Botaniska Trädgården, Klimataktion, Naturskyddsföreningen, World Conscious Pact