Demonstrera med Asylrätt 2014

Kampanjen Asylrätt 2014 uppmärksammar Internationella dagen mot rasism.

Torsdagen den 21 mars kl 18.00 samlas vi på Götaplatsen. Därifrån
tågar vi sedan gemensamt ner mot Gustav Adolfs torg. På torget kommer Dristig och Drabanterna, Mer än ord samt olika talare att framträda.

Var med och visa ditt stöd för en värld utan rasism!

Kampanjen Asylrätt 2014 – för en human flyktingpolitik vill lyfta frågan om Sveriges asylpolitik inför valet 2014. Vi vill inte att högerextrema grupper ska sätta agendan för hur vi diskuterar asylpolitik. Vi vill se en värld som inte begränsas av höga murar. Därför ser vi det som en självklarhet att människor måste ha rätt att söka skydd över de nationsgränser som idag delar upp vår jord.
Genom att driva fyra specifika krav kommer vi att belysa viktiga punkter i behov av förändring inom asylpolitiken. I förlängningen är målet att förändra och humanisera den svenska flyktingpolitiken för att alla som är i behov av skydd ska få det.

– Vi kräver att Sverige ska vara bundet att följa FN:s riktlinjer.

– Vi kräver att synnerligen ömmande omständigheter ersätts med särskilt ömmande omständigheter.

-Vi kräver att Sveriges regering verkar för Dublinförordningens avskaffande samt att Sverige omedelbart upphör med alla överföringar enligt Dublinförordningen.

– Vi kräver att bevisbördan ska flyttas från den asylsökande till Migrationsverket.

Kampanjen kommer att vara öppen för alla som ställer sig bakom dessa krav. Kom och delta i kampen för en human flyktingpolitik!

Kampanjen Asylrätt 2014 stöds av bland annat Socialistiska Partiet i Göteborg