Inga fler kristallnätter – Aldrig mer Utøya

SP-Göteborg uppmanar alla medlemmar och sympatisörer att gå med i årets demonstration till minne av kristallnattens offer.

Onsdagen den 9:e november klockan 18.00 på Götaplatsen, Göteborg.

Från 9-novemberkommitén

Det är mer än 70 år sedan kristallnatten, den natt då nazisterna visade världen vad som väntade den judiska befolkningen. Hundratals synagogor förstördes, tusentals butiker förstördes och plundrades, tiotusentals judar dödades eller fördes till koncentrationsläger.

Idag är antisemitismen ännu levande runt om i världen. Men kristallnatten har en vidare betydelse. Vi vill uppmärksamma dagens rasism och hatbrott som riktar sig även mot invandrare, homosexuella, romer och människor med annan tro och kulturbakgrund än den som uppfattas som svensk.

Terrordåden i Oslo och Utøya visar att främlingsfientligheten lever och verkar nära oss. Vi vill visa en annan bild – vi välkomnar ett samhälle av mångfald där olika kulturer berikar. Vi är övertygade om att länder kan byggas i konstruktiv dialog där människovärdet är lika för alla.

Fackeltåg från Götaplatsen till Gustav Adolfs Torg där det blir korta tal och musik.

Mot nazism, antiziganism, islamofobi, homofobi.
För alla människors lika värde!