Möte den 15:e december med Sten Ljunggren

Bankerna styr politiken: den oppositionelle ekonomen Sten Ljunggren talar om kapitalismens kris

Bankerna styr politiken: den oppositionelle ekonomen Sten Ljungren talar om kapitalismens kris

Torsdagen den 15:e december arrangerar Socialistiska Partiet, Tidskriften Röda rummet och Ordfront ett möte kring krisen som nu drar genom europa:

I åratal har vi fått höra av politiker, ekonomer och ”experter” att det inte finns några alternativ till att föra den politik som ”marknaden” kräver. Resultatet är enorma vinstökningar, nedskärningar i välfärden och en uppblåst finanssektor som vi tappat kontrollen över. Nu gungar hela världsekonomin på grund av detta, jobb och välfärd hotas överallt för att de banker som ligger bakom krisen återigen ska räddas med våra pengar.

Ekonomen Sten Ljunggren har i många år gått mot strömmen och visat att samhället aldrig varit så rikt som idag och att de beslut som förorsakat dagens kris är medvetna beslut från regeringar – borgerliga såväl som socialdemokratiska – som valt att gå i bankernas och storföretagens ledband.

Inför den djupa kris som redan brutit ut i Europa är det hög tid för en annan politik! En politik som utgår från våra behov av trygga jobb och försvar av vår välfärd och livsmiljö. Som använder samhällets resurser till detta istället för att slösa bort dem på riskkapitalister och spekulanter.

Det krävs också en arbetarrörelse värd namnet, som slutar föra en borgerlig politik och inte styrs av människor som lever som överklassen.

Kom och delta i diskussionen om hur vi ska göra detta möjligt! I diskussionspanelen ingår även Christer Lindsjö och Lars Henriksson, fackligt aktiva Volvo-arbetare, som talar mer specifikt om hur motståndet kan organiseras.

Plats: Allégården/Dicksonska Kulturhuset, Södra Allégatan 4. Tid: 18.30