Stoppa angreppen på Hamn4an!

Uttalande:

Idag meddelade Gothenburg RORO Terminal att de kommer att sluta samarbeta med Hamnarbetarförbundet i roroterminalen i Göteborg.
Det fack som företräder 80% av arbetarna kommer inte att få någon information och förtroendemannalagen kommer inte att gälla.

De skyddsombud som valts av de anställda kommer inte att få delta i det lagstadgade arbetet med arbetsmiljön. Det har inte föregåtts av några särskilda konflikter på terminalen utan är ett direkt ingrepp av de centrala arbetsgivarorganisationerna, Svenskt Näringsliv och Sveriges Hamnar och deras försök att krossa Hamnarbetarföbundet.

Hamnen i Göteborg ägs av kommunen och det ligger inte i göteborgarnas intresse att bidra till arbetsgivarnas antifackliga kampanjer. Oavsett vilka formaliteter som finns kring driften av Göteborgs hamn är den en kommunal angelägenhet. Kommunstyrelsen och styrelsen för Göteborgs Hamn måste därför gripa in för att stoppa det pågående angreppet på de fackliga rättigheterna för majoriteten av de anställda och deras möjlighet att delta i arbetsmiljöarbetet.

Avdelningsstyrelsen för Socialistiska Partiet Göteborg

1 tanke kring ”Stoppa angreppen på Hamn4an!

  1. Pingback: Stoppa angreppen på Hamn4an! | Svensson

Kommentarer är stängda.