Delta i kampanjen “Kapitalism? Nej tack!”

“Kapitalism? Nej tack!” är en kampanj med syftet att gå till motoffensiv mot den nyliberala politik som blivit härskande religion i riksdag och regering. Kampanjen är startad av Socialistiska Partiet men vänder sig till alla människor och organisationer som delar den grundläggande insikten om att kapitalismen passerat sitt “bäst före”-datum.

Med flygblad, pamfletter, klistermärken, pins och affischer vill vi väcka frågan om det här systemets framtid. Kapitalismens nuvarande kris – med Grekland som sitt tydligaste exempel – är global. Den har ännu inte drabbat vårt land med sin fulla kraft, men redan nu ser vi hur samhället inte kan erbjuda en lösning på sociala orättvisor, arbetslöshet och klimatförändringar.

Vi ser vad omsorgen av våra gamla är värd när kapitalisterna tar över driften. Vi ser hur kriminaliteten tar tag i våra storstäder därför att unga inte ser en framtid eller utväg från de segregerade områden där bostadsföretagen gör allt för att hålla nere underhållet och höja hyrorna. I produktionen behandlas vi som maskiner som när som helst kan bytas ut när företagen får för sig att “rationalisera”. Den offentliga sektorn går på knäna i brist på resurser och de anställda pressas och stressas till max. Bemanningsföretagen har släppts fram för att splittra vår kollektiva styrka och pressa lönerna. Förändringarna av vårt klimat är en tickande bomb som eliten blundar för därför att en hållbar utveckling står i motsättning till aktieägarnas vinsthunger.

Men vi kan inte blunda. Vi – majoriteten av Sveriges- och världens befolkning – som alla tjänar på ett avskaffande av vansinnet är de enda som kan vända utvecklingen. Vi är fler än de som lever i lyxvillor och har miljoner på banken. Vi är tillsammans mäktigare än alla chefer och byråkrater och en starkare röst än de politiker som bevisligen inte klarar av att sköta sina jobb.

Vi behöver vara ärliga mot oss själva och ta en funderare över om det här samhället, och den politik som göder det, är bra för oss människor eller om det lever ett eget liv utan hänsyn till majoriteten. Med den här kampanjen hoppas vi ge bränsle till just detta.

Kontakta info@socialistiskapartiet.se om du vill delta i arbetet.