Stöd kexarbetarna! Rädda jobben!

Uttalande från SP Göteborg:

Igår, torsdagen den 18 januari, fick de anställda på Orkla Confectionay&Snacks information om att företaget har planer på att lägga ner produktionen på Göteborgs Kex i Kungälv.Tanken är att flytta den till Lettland. Enligt Orkla beror planerna på att utvecklingsmöjligheterna av nuvarande fabrik är begränsade och tanken är att bygga en ny fabrik i Lettland. Nu skulle det ju vara möjligt att bygga i Kungälv också, men de låga lönekostnaderna lockar. Dessutom är ju inte Lettland känt för att ha så mycket av facklig organisation.

En 130-årig industrihistoria riskerar att gå i graven. 350 anställda riskerar att bli utan jobb och Kungälvs Kommun mister sin största privata arbetsgivare. Detta får inte ske! Det är inte första gången detta sker, vi minns Läkerol i Gävle och Findus i Bjuv, bara för nämna ett par exempel. Livsmedelsarbetareförbundets ordförande Eva Gouvelin sägeri ett uttalande: ” Utflyttningen av Göteborgs Kex till Lettland måste stoppas! Det är ett totalt feltänk att kalla sig hela Sveriges kexfabrik och samtidigt flytta produktionen utomlands. Det går helt enkelt inte ihop och vi kommer tillsammans med våra ombudsmän att vända på varje sten i de förhandlingar som nu följer”.

Det är bara att hålla med och nu gäller det att samla alla goda krafter för att stödja Livsklubbens kamp för att rädda jobben.
Socialistiska Partiet stödjer och ställer sig helhjärtat bakom Livsklubben på Orkla Confectionay&Snacks i Kungälv.

Vi uppmanar alla goda krafter:
Skriv insändare! Skriv protestbrev! Skriv solidaritetsuttalanden! Låt Orkla få veta vad ni tycker!
Stöd kexarbetarna! Rädda jobben!

Avdelningsstyrelsen för Socialistiska Partiet Göteborg