Black lives matter

13769619_10154487483542223_7211522243153628663_n

I sammarbete med Afrosvenskarnas forum för rättvisa välkomnar vi till en black lives matter demonstration i Göteborg i solidaritet med alla svarta som är under förtryck, avhumanisering och polisvåld i hela världen.

AFR gör detta i samarbete med Black Lives Matter movement i USA: Freedom Now – July 30th Collective Action for Justice

Oavsett om du har marscherat på gatorna eller bara stått vid sidan, är detta din möjlighet att ansluta dig till rörelsen för rättvisa för att visa att i dag kan bli annorlunda än i går. Vi kan skapa en framtid där svarta barn leva i fred och möjlighet, inte under en polisstat.

Vi kommer att hedra dem som vi har förlorat genom att kämpa för den värld vi kan bygga tillsammans, den värld vi vet är möjlig, den värld vi förtjänar.

Vad vi vill:
Vi vill ha ett slut på kriget mot svarta människor. Efter en nästan oändlig flod av filmer som skildrar svarta människors våldsamma död i händerna på de som ska bekämpa brott, är USA äntligen villigt att erkänna att belägringen av svarta samhällen är verklig och oacceptabel.

För att vända detta vi vill se:
Samhällskontroll av polisen
Resurser för utbildning, hälsovård, och samhällets behov i stället för häkten, fängelser, och vapen för våldsam polis.

Vad du kan göra:
Detta är ett ögonblick där vi alla som drivs av kärlek förenas, för att göra en förändring som kommer att definiera denna generation. Tänk er vilken värld vi kan leva i om vi följer våra drömmar i stället för vår rädsla?

På lördagen den 30e juli vi ber dig att vidta åtgärder. Gå med i en marsch eller demonstration. Gå ut på gatorna och fortsätt engagemanget.
Skapa aktivism tillsammans med människor som kräver rättvisa i samhället.
Om det inte finns någon aktivism i närheten av dig, organisera er och sätt igång aktivismen!
Om du behöver stöd, har frågor eller synpunkter, kontakta oss så återkommer vi till dig/er så snart som möjligt.
Om du inte kan engagera dig på gatorna, agera på nätet. Använd hashtag #FreedomNow.freedomnow

30 juni, kl.14.00, Gustav Adolfs torg