Beställ socialisternas krismanifest

Våren 2012 antog Socialistiska Partiets 24:e kongress ett Krismanifest som diskuterats allt sedan den antikapitalistiska konferensen i Malmö i januari samma år. Nu kan du beställa det antagna manifestet med förhoppning om att ge det ytterligare spridning via intis@internationalen.se eller 08-31 70 70.

Den här texten är skriven mitt uppe i en av de allvarligaste kriserna det kapitalistiska systemet upplevt. Förhoppningen är att texten ska stimulera till debatt och nya perspektiv och – framförallt – till gemensamma forum och ansträngningar att återskapa handlings- och offensivkraften i arbetarrörelsen och vänstern i bred mening. Meningen är inte att utforma ett allomfattande program som täcker in alla viktiga frågor av betydelse i dagenssamhälle – utan att rikta blicken mot den pågående kapitalistiska systemkrisen och föreslå åtgärder kring några centrala teman.

Fokus i texten ligger på samhällsekonomiska frågor och syftar till att visa på en framkomlig väg för svensk arbetarrörelse i motsättning till den nyliberala politik som blivit härskande religion i riksdag och regering. Vi i Socialistiska Partiet inbjuder alla socialister över organisationsgränserna att bidra med sina erfarenheter och ståndpunkter. Låt oss tillsammans finna vägarna, språket och svaren somkan återsamla krafterna för motoffensiven.

Socialistiska Partiet